Actievoerders Oostvaardersplassen gaan door

FLEVOLAND • Wo 25 april 2018 | 22:26 • Woensdag 25 april 2018 | 22:26

Actievoerders van het comité KALF gaan door met hun strijd tegen dierenleed in de Oostvaardersplassen. Ook de stichting Cynthia en Annnemieke, die zich met een tv-spot tegen het beleid in het natuurgebied verzet, laat het er niet bij zitten. Beide organisaties zijn zeer ontevreden over het advies van commissie Van Geel.

Van Geel adviseert om het aantal grote grazers op korte termijn terug te brengen naar 1100. Dat betekent dat er zo'n 1000 herten moeten worden afgeschoten Bovendien zouden er bijna 200 konikpaarden overgebracht moeten worden naar een ander gebied. Om de kuddes op termijn ook klein te houden, moeten er in de toekomst zwakke, maar mogelijk ook gezonde dieren worden afgeschoten.

Blijven voeren


Het comité KALF en de stichting Cynthia en Annemieke zijn het hier niet mee eens. Zij vinden dat alle grote grazers meteen uit het gebied moeten worden gehaald. Zolang dat niet gebeurt zal comité KALF de dieren bij blijven voeren met hooi.

Voor de rechter slepen


De stichting Cynthia en Annemieke wil de Rijksoverheid voor de rechter slepen, omdat zij jarenlang verantwoordelijk was voor het dierenwelzijn in de Oostvaardersplassen. Inmiddels is die verantwoordelijkheid overgedragen aan de provincie Flevoland. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel