Drie Urkers krijgen een lintje

URK • Do 26 april 2018 | 9:43 • Donderdag 26 april 2018 | 9:43

Drie Urkers hebben donderdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Pieter van Maaren. Ze zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Meindert van Urk, 75


Meindert van Urk is jarenlang leider en trainer geweest bij Sport Vereniging Urk. Vanaf 1999 is hij actief als collecteorganisator van de Hersenstichting en sinds 2005 vrijwilliger bij Caritas Urk voor sociale alarmering, vervoer en Tafeltje Dekje. Daarnaast is hij actief als ouderling in het kader van rouw- en trouwdiensten bij de Gereformeerde Kerk Urk en collectant voor het Leger des Heils. 

Femmetje Zwaan-van den Berg, 77


Femmetje Zwaan-van den Berg is sinds 1964 vrijwilliger bij Hervormde Gemeente De Ark te Urk. Zij zet zich in voor de organisatie en aansturing van het vrouwen- en ouderenpastoraat en legt zelf ook bezoeken af. Vanaf 1992 is mevrouw Zwaan-van den Berg mantelzorger geweest voor haar familie en gezin. Sinds 2012 is zij vrijwilliger bij de Vereniging Vrienden van Urk. Ze zet zich in voor het historisch fotomateriaal waarbij zij de personen op de foto’s tracherd. 

Elisabeth Pasterkamp-Roskam, 57


Elisabeth Pasterkamp-Roskam is een tijd lang vrijwilliger en bestuurslid van de Basketbalvereniging Orca’s te Urk geweest. Ook was zij trainster en coach van meerdere teams die districts- en regionaal kampioen zijn geworden. Daarnaast was zij lid van de technische commissie, lid van de wedstrijdcommissie, regelde zij de tafelbezetting en was zij scheidsrechter. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel