Tien Lelystedelingen ontvangen Koninklijke onderscheiding

LELYSTAD • Do 26 april 2018 | 11:27 • Donderdag 26 april 2018 | 11:27

Ook in Lelystad vond vandaag de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Tien Lelystedelingen ontvingen uit handen van burgemeester Ina Adema een Koninklijke onderscheiding. Twee van hen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Bart Kipp


Vanaf 1974 heeft Kipp zich ingezet voor het vakbondswerk. Hij was achtereenvolgens lid van de Ondernemingsraad van de medische faculteit, van het AMC en van de UvA. 

Dorée de Kruijk-Houwing


Dorée de Kruijk is de drijvende kracht achter het Nederlandse Film Festival voor Scholieren, dat dit jaar in september voor de 14e keer georganiseerd gaat worden in Lelystad. Ieder jaar komen zo'n 500 scholieren en ongeveer 60 docenten uit het hele land naar Lelystad voor het festival. De winnaars van het NFFS gaan vervolgens naar het internationale Filmfestival voor Scholieren in Griekenland. 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Pauline Kunst-Sijmons, 48


Pauline Kunst-Sijmons is al 36 jaar vrijwilliger bij de plaatselijke judovereniging. Ze heeft in al die jaren verschillende functies vervuld en wordt als zeer waardevolle kracht binnen de vereniging ervaren. Ook is zij bij de Stichting Dierenweiden Lelystad betrokken. Zij is daar momenteel voorzitter en geeft sturing aan 25 vrijwilligers. 

Erna Koelman - Klaus


Erna Koelman - Klaus is vrijwilliger en bestuurslid bij verschillende verenigingen en bij de Stichting Culturale. Van die laatste is ze initiatiefnemer en voorzitter. Culturale organiseert elk jaar de Tour of Art Flevoland. 70 kunstenaars uit heel Flevoland schrijven zich jaarlijks daarvoor in en de tour trekt zeker 1000 bezoekers in een weekend. 

Tom Lansink


Tom Lansink begon in 1975 met het lidmaatschap van de Junior Kamer. In 2003 werd Lansink actief lid van de Rotary. Van 2003 tot 2011 was hij ook actief in meerdere commissies en in het bestuur van het groeiende Midden en Kleinbedrijf in Flevoland. Ook was hij actief als zeil- en surfinstructeur bij een zeilschool. Hij is hier 12 jaar lang als vrijwilliger bij betrokken gebleven en is daarna altijd als sponsor verbonden gebleven. Als coach en opleider is hij nog steeds te vinden als schipper op een Tjalk. Daarnaast heeft hij verschillende moskeebesturen geholpen met het onderhouden van de moskeeën. In 2016 kreeg Lansink de Positiviteitsprijs uitgereikt; een prijs die bedoeld is voor de persoon die de meest positieve bijdrage heeft geleverd aan Lelystad.

Pieter Arend Kremer


Pieter Arend Kremer komt uit een muzikale familie. Al jong leerde hij orgel spelen. Op zijn 16e begon Kremer zijn loopbaan als vrijwilliger, hij werd organist bij een kerk. In 1979 verhuisde hij naar Lelystad. In de provinciehoofdstad, maar ook in omliggende gemeenten was hij daar organist bij verschillende kerkgemeenten. Daarnaast gaf hij orgelles aan leerlingen en werkte hij mee aan de Oud Papier Actie, ten bate van goede doelen in Lelystad.


Ferry van Hulst


Van Hulst is al 25 jaar hoofdtrainer van Judo Vereniging IJsselmeer. Hij heeft heel veel leerlingen kennis laten maken met judo en ook veel trainers opgeleid. In Lelystad is Van Hulst betrokken bij de Politiekids in de Zuiderzeewijk.  Hij geeft de kinderen les in fysieke en mentale weerbaarheid en zelfverdediging. 

Diny Mur-Griffioen​


Mur-Griffioen is sinds 1982 actief geweest voor de luisterdienst, een diaconale activiteit van de Ontmoetingskerk. Dat betekent dat zij al meer dan 35 jaar belangeloos geluidsopnametapes bezorgt bij mensen die niet in staat zijn om de kerkdienst te bezoeken. Vanaf 1982 tot 2011 nam zij zelf elke maandag de kerkdienst in de Ontmoetingskerk op een cassettebandje op.
Thuis maakte zij dan de duplicaten en vervolgens leverde zij op woensdag de cassettebandjes bij de mensen thuis af.

Gerdina Adriana bij de Vaate-Dingemans


Gerdina Adriana bij de Vaate-Dingemans doet al 25 jaar vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad. Ze helpt bij het handwerken in de recreatiezaal. Ook gaat ze elke woensdagochtend met de rolstoelwandelclub op pad gaat.

Diet Ebbens-Lalkens, 85


Diet Ebbens-Lalkens doet op 85-jarige leeftijd nog steeds vrijwilligerswerk bij Coloriet. Dat doet zij al 30 jaar. Ze hielp in de loop der jaren onder meer bij de bingo, begeleidde bewoners in een rolstoel bij uitstapjes en hielp bij verschillende feestdagen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel