Nieuwe hondenkaart Staatsbosbeheer

ALMERE • Do 26 april 2018 | 13:00 • Donderdag 26 april 2018 | 13:00

Staatsbosbeheer heeft een nieuwe hondenkaart uitgebracht voor de natuurgebieden in en om Almere. Per gebied is op de kaart aangegeven welke regels daar voor honden gelden.
 
Volgens een woordvoerder was de oude kaart inmiddels achterhaald. Door gebiedsruil gelden de regels van Staatsbosbeheer voor sommige plekken niet meer, terwijl ze elders juist wel zijn ingevoerd. Staatsbosbeheer heeft in veel gebieden geen problemen met honden, maar vanwege het natuurbeheer (zowel dieren als planten) is het niet overal toegestaan om ze los te laten lopen. De speelbossen en de stranden zijn juist gesloten zijn voor honden.

Welke regels waar gelden, is in de folder terug te vinden. Ook op de borden bij de ingang van de gebieden zijn de regels te vinden. De gemeente Almere heeft zelf ook een hondenkaart. Die geeft aan waar binnen de gemeente honden mogen worden uitgelaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel