Gerechtshof: acht jaar cel voor neersteken ex

ALMERE • Do 26 april 2018 | 14:18 • Donderdag 26 april 2018 | 14:18

Een 34-jarige Almeerder is in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel voor het neersteken van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde donderdag voor het gerechtshof in Leeuwarden. 

Eerder legde de rechtbank 6,5 jaar cel op, maar daar ging het Openbaar Ministerie tegen in hoger beroep. Die eiste opnieuw een gevangenisstraf van acht jaar voor poging tot doodslag. 

Zoontje zag het gebeuren


De Almeerder stak in januari 2016 zijn ex met een mes in haar nek en armen. De vrouw zat op dat moment gehurkt voor hun kind van vier maanden. Haar vierjarige zoontje uit een eerdere relatie zag het gebeuren. De vrouw lag een week op de intensive care.

Verdachte eens met hogere straf


De man bekende bij de behandeling van de zaak twee weken geleden schuld. Hij zei tegen de rechter een hogere straf niet erg te vinden. Eerder is de Almeerder veroordeeld voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Mede hierdoor komt het hof tot een hogere straf dan de rechtbank. De man moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel