Rijkswaterstaat: Opening nieuwe toerit A6 zonder problemen verlopen

ALMERE • Do 26 april 2018 | 14:20 • Donderdag 26 april 2018 | 14:20

De opening van de nieuwe toerit bij de Waterlandseweg richting Lelystad is zonder problemen verlopen. Dat zegt Kim Pennings van Rijkswaterstaat. Automobilisten die naar Lelystad willen, mogen voortaan gebruik maken van deze vernieuwde toerit. Die is verlegd naar de overkant van de Waterlandseweg, aan dezelfde kant als de afrit vanuit Amsterdam.

De nieuwe situatie zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer denkt Rijkswaterstaat. Dat komt omdat het verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad de Waterlandseweg niet meer hoeft te kruisen.

Nieuw viaduct open


De nieuwe toerit richting Lelystad is aangesloten aan het nieuwe viaduct bij de kruising A6 en Waterlandseweg. Dat viaduct is donderdagochtend voor het eerst in gebruik genomen. Het verkeer richting Amsterdam rijdt nu nog op het oud viaduct. Dat wordt in de zomer gesloopt. Volgens Rijkswaterstaat zijn de werkzaamheden bij de kruising A6 Waterlandseweg in mei 2019 afgerond.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel