Staking streekvervoer mag doorgaan

FLEVOLAND • Do 26 april 2018 | 16:13 • Donderdag 26 april 2018 | 16:13

De staking in het streekvervoer mag volgende week doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Utrecht besloten. De rechter vindt dat het recht om te staken zwaarder weegt dan de overlast die de staking veroorzaakt. 

De vakbonden FNV en CNV gaan op maandag 30 april en dinsdag 1 mei het streekvervoer in het hele land stilleggen. Het stadsvervoer in Lelystad en Almere zal ook stil komen te liggen. Volgens de Vakbond voor Rijdend Personeel ( VVMC) leggen leden ook het werk neer bij vervoerders Arriva en Keolis. Ze willen zo hun eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De werkgevers in het openbaar vervoer vinden die staking onrechtmatig en stapten naar de rechter. 

Volgens werkgeversorganisatie VWOV is de staking 'buiten proportie' en bovendien onrechtmatig, omdat de onderhandelingen nog niet zouden zijn vastgelopen. 

Eén van de eisen van de werknemers is dat er iets wordt gedaan aan de hoge werkdruk in het streekvervoer. Volgens de vakbonden hebben ook reizigers dagelijks last van vertraging en uitvallende ritten door te krappe rijtijden van de chauffeurs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel