Proef met bovengrondse containers voor PMD

EMMELOORD • Do 3 mei 2018 | 22:04 • Donderdag 3 mei 2018 | 22:04

Op een aantal plaatsen in Emmeloord komen bovengrondse containers voor plastic, blik en drinkpakken (PMD). Het gaat om een proef voor een jaar. De gemeente Noordoostpolder plaatst de containers omdat veel inwoners vinden dat hun PMD-container vaker dan 1 keer maand geleegd zou moeten worden. Dit blijkt volgens de gemeente uit een enquête.

Omdat vaker PMD-afval inzamelen erg duur zou worden, kiest de gemeente voor een andere oplossing. Inwoners die tussentijds PMD-afval kwijt willen, kunnen dit straks zelf brengen bij een van de bovengrondse containers. Voor dat kan, moeten zij zich overigens wel eenmalig aanmelden bij HVC en een voorkeur voor een bepaalde container aangeven.

Containers komen op drie plaatsen


Omdat het vooraf lastig in te schatten is hoeveel inwoners er gebruik van zullen maken, start de gemeente met drie containers in Emmeloord. Er komt een bovengrondse container bij Coop in de wijk Revelsant, bij de Albert Heijn in De Erven en in Emmelhage. Voor de plaatsing van de containers wordt 10.000 euro uitgetrokken.

Tijdens de proefperiode wordt gekeken hoeveel gebruik ervan wordt gemaakt. Ook is het belangrijk dat er geen ander afval in wordt gestort en dat de omgeving van de containers niet vervuild raakt.
De gemeente benadrukt dat inwoners PMD afval ook altijd bij de milieustraat kunnen brengen.

Extra glascontainers


De gemeente heeft ook besloten om in Noordoostpolder een aantal extra glascontainers te plaatsen. Het gaat om twee containers in Emmelhage, twee bij de Lidl aan de Baardmezenstraat en een aantal in Tollebeek. Voor de plaatsing van de glascontainers wordt 35.000 euro uitgetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel