Nijkerkerbrug afgesloten vanwege werkzaamheden

ZEEWOLDE • Vr 4 mei 2018 | 11:54 • Vrijdag 4 mei 2018 | 11:54

De Nijkerkerbrug is vrijdagavond vanaf 20.10 uur afgesloten voor verkeer. Maandagochtend om 06.00 uur gaat de brug weer open. De brug is onderdeel van de Nijkerkersluis en verbindt Zeewolde en Nijkerk met elkaar. 

De brug wordt al enige tijd gerenoveerd. Eerder werd er vooral aan de onderkant van de brug gewerkt, waardoor er geen verkeershinder was. Nu wordt ook de bovenkant van de brug aangepakt en daarom moet de weg dicht. Van donderdag 7 juni tot dinsdag 12 juni gaat de brug weer een aantal dagen dicht. 

Verkeersdrukte toegenomen


De brug is gebouwd in de jaren ’60. Sinds die tijd is de verkeersdrukte toegenomen en zijn voertuigen zwaarder geworden, waardoor er schade aan de brug is ontstaan. Om de levensduur van de brug te verlengen wordt de brug gerenoveerd

Eind september 2018 is de brug weer open voor verkeer tot en met 60 ton. De onderdoorgang op de Slingerweg is dan verhoogd naar 4,50 meter omdat het brugdek daar is vervangen. De fietspaden zijn gerepareerd en de voegovergangen zijn vervangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel