Hulpdiensten rukken uit voor bange poes

ALMERE • Zo 6 mei 2018 | 14:48 • Zondag 6 mei 2018 | 14:48

Een poes heeft zondagochtend voor opschudding gezorgd in de Hengelostraat in Almere. De kat die normaal gesproken nooit buiten komt, was ontsnapt en verschool zich onder de motorkap van een auto. Zowel de eigenaren, de dierenambulance als de politie wisten het dier niet te verleiden om weer te voorschijn te komen.

De brandweer bracht uitkomst. Een brandweerman wist de kat uit het motorcompartiment te peuteren, maar het bange dier glipte uit zijn handen. De poes rende rechtstreeks een andere auto in. Ook hier wist het dier zich via de wielkast te verschansen in het motorcompartiment.

Schroefjes los


Net als bij de eerste auto kon niemand de poes bereiken. Daarom moest de brandweer hier en daar wat schroefjes losdraaien. Deze poging was wel succesvol. Tot grote opluchting van de baasjes kon de poes veilig in een reismandje worden opgesloten en weer naar huis worden gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel