Veiling meischol brengt 70.000 euro op

URK • Ma 7 mei 2018 | 12:33 • Maandag 7 mei 2018 | 12:33

De traditionele veiling van het eerste kistje meischol van het jaar in Urk heeft maandag 70.000 euro opgeleverd. Dat is behoorlijk minder dan andere jaren. Zo werd er vorig jaar door de veilingmeester op 102.000 euro afgetikt.

De markt voor schol is momenteel slecht voor de visverwerkende industrie. De animo om de prijs van het kistje meischol op te voeren was tijdens de veiling niet groot.

De schol is gekocht door de Urker bedrijven Dayseaday en Korf Vis. De jaarlijkse veiling op de visafslag van Urk is bedoeld ter promotie van de vis. Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de christelijke hulporganisatie Mercy Ships

Geld voor arme kinderen


Met het geld wil de hulporganisatie twee groepen kinderen helpen. De bedoeling is om kinderen in arme delen van de wereld een staaroperatie te kunnen geven en kinderen met misvormde benen weer te laten lopen. Mercy Ships biedt gratis medische zorg via een ziekenhuisschip. 

De veiling stond onder leiding van de op Urk bekende veilingmeester Gilbert Bastiaansen. Vorig jaar kreeg de christelijke 'pro life' organisatie Schreeuw om Leven de opbrengst. Volgend jaar gaat de opbrengst naar hulporganisatie Aleh Negev.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel