Minder mensen uit woning gezet

ALMERE • Di 8 mei 2018 | 12:55 • Dinsdag 8 mei 2018 | 12:55

In de gemeente Almere zijn in 2017 minder mensen uit hun huis gezet dan het jaar daarvoor. Het aantal uitzettingen is ruim gehalveerd. Reden is volgens de gemeente een samenwerkingsverband met verschillende woningcorporaties en zorgorganisaties.

Samen zorgen ze ervoor dat mensen met schulden worden geholpen voordat ze hun huis worden uitgezet. Ze worden niet alleen geholpen met geldzaken, maar ook met persoonlijke problemen. Als mensen met schulden toch hun huis uit moeten, dan wordt ervoor gezorgd dat ze in ieder geval niet dakloos worden.

De zogeheten 'Vroeg Eropaf' samenwerking wordt tot het einde van dit jaar voortgezet. “Dit is een van de instrumenten die wij inzetten om het grote probleem van dakloosheid tegen te gaan. Als mensen hun huis uitgezet worden, levert dat voor niemand iets goeds op”, aldus Wethouder Froukje de Jonge.

Ook in Zeewolde  


In Zeewolde was de afgelopen jaren ook sprake van een dalende trend in het aantal huisuitzettingen. Ook daar zijn ze bezig met een samenwerkingsverband zoals dat in Almere. Meer huurders kregen hulp bij het oplossen van hun schulden, met als resultaat minder huisuitzettingen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel