Saunacomplex zwaar beschadigd door brand

DRONTEN • Di 8 mei 2018 | 19:33 • Dinsdag 8 mei 2018 | 19:33

Wellnesscentrum Aphrodite's Thermen in Dronten is dinsdagavond zwaar beschadigd door brand. Een groot deel van het saunacomplex is verwoest. Het vuur brak rond 19.10 uur uit en werd ontdekt door een medewerker van de sauna. Er raakte niemand gewond. Rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het aangrenzende woonhuis. 

De vlammen sloegen op het hoogtepunt van de brand uit het dak. Vanwege de aanwezigheid van chloor en zwavel werd opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat alle hulpverleners in de regio samenwerken. Door de aanwezigheid van brandweerkorpsen uit de hele regio kon volgens de brandweer voorkomen worden dat er chloorgas ontstond. Vanwege de aanwezigheid van giftige stoffen werd omwonenden aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd de omgeving afgezet. De brandweer heeft laten weten dat er geen asbest is vrijgekomen.

Volgens eigenaar Rob van Kemenade van het wellnesscentrum waren er geen gasten aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. Het aangrenzende woonhuis werd verhuurd. De bewoners moeten de nacht elders doorbrengen. Het is nog niet bekend wanneer ze terug kunnen naar het huis. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel