Tulpenroutes trekken ruim 130.000 bezoekers

FLEVOLAND • Wo 9 mei 2018 | 12:02 • Woensdag 9 mei 2018 | 12:02

De tulpenroutes door Flevoland hebben dit jaar zo'n 130.000 tot 140.000 bezoekers getrokken. Dat schatten de organisatoren van de twee tulpenevenementen.

Noordoostpolder


Sinds jaar en dag organiseert Step Noordoostpolder het Tulpenfestival in Noordoostpolder. Net als voorgaande jaren kwamen daar volgens de organisatie tussen de 80.000 en 90.000 bezoekers op af.

Ongeveer een derde van alle belangstellenden bracht maakte een tussenstop bij het  Tulpenbelevingscentrum. Volgens de organisatie was het vooral in de weekenden druk. De afgelopen week, tijdens de meivakantie kwamen er ook doordeweeks veel gezinnen en opa's en oma's met kleinkinderen.

Van de mogelijkheid om de tulpen bij Creil vanuit een helikopter te bekijken, maakten meer dan 400 bezoekers gebruik.

Tulpenroute Flevoland


In Dronten, Lelystad en Zeewolde werd een soortgelijk evenement georganiseerd door Tulpenroute Flevoland. Daar kwamen volgens de organisatie zo'n 50.000 belangstellenden op af.

Volgens Herman Vermeer, voorzitter van Tulpenroute Flevoland, kwamen er zowel Flevolanders als toeristen op de route af.  "Dat is iets om trots op te zijn. We hebben het buitengebied van onze provincie op de kaart gezet", aldus Vermeer.
 
Wat de organisatie betreft komt er volgend jaar opnieuw een tulpenroute in Dronten, Lelystad en Zeewolde. "We hebben de ambitie om het evenement ieder jaar beter te organiseren en meer activiteiten aan te laten haken", zegt de voorzitter.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel