Ziggo: Paar honderd telefoontjes na einde analoge tv-signaal

FLEVOLAND • Wo 9 mei 2018 | 18:20 • Woensdag 9 mei 2018 | 18:20

Bij Ziggo zijn woensdag een paar honderd telefoontjes binnengekomen van klanten uit Flevoland over het afschakelen van het analoge tv-signaal. Dat signaal is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgeschakeld, waardoor het in een groot deel van Flevoland niet meer mogelijk om analoog tv te kijken. Alleen in de Noordoostpolder volgt de omschakeling op een later moment.

De beslissing om te stoppen met het ‘ouderwetse’ signaal is volgens Ziggo genomen om meer ruimte op de kabel te creëren. Daardoor kunnen er in de toekomst extra digitale zender worden doorgegeven en kunnen de internetsnelheden omhoog. Analoge zenders nemen in vergelijking met digitale zenders veel ruimte in. Ziggo zegt dat zo’n 90 procent van al haar klanten in Nederland al digitaal kijkt. 

‘Succesvolle operatie’


De paar honderd telefoontjes die woensdag zijn binnengekomen waren volgens een woordvoerder van de provider ingecalculeerd. Ziggo heeft in Flevoland zo’n 50.000 klanten. 

Flevoland is na Capelle aan den IJssel de tweede regio in Nederland waar het analoge signaal niet meer beschikbaar is. Het radiosignaal blijft voorlopig nog wel analoog bestaan.

Gratis


Klanten die een tv hebben die niet met het digitale signaal overweg kan krijgen van de provider een gratis digitale ontvanger. De afgelopen weken zijn Flevolandse klanten per brief of per mail geïnformeerd over de wijzigingen. Ook heeft er de laatste dagen een tekstbalk in beeld gestaan op analoge zenders om mensen aan te sporen over te schakelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel