Bewoners Golf Resort zijn hardrijders zat

LELYSTAD • Do 10 mei 2018 | 19:52 • Donderdag 10 mei 2018 | 19:52

Bewoners van het Golf Resort in Lelystad hebben de strijd aangebonden tegen hardrijders in hun wijk. In de straten zijn 30-kilometer bordjes geplaatst en bij de ingang van het Resort hangt een groot spandoek. 

Fred Kempers, voorzitter van de Bewonerscommissie Golf Resort, krijgt geregeld klachten over te hard rijdende automobilisten. "Er zijn nog geen ongelukken gebeurd, maar desondanks vinden wij als bewonerscommissie dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen. 30 kilometer moet de norm worden, zo simpel is het." Volgens hem is dat snelle verkeer extra gevaarlijk omdat de wijk zeer kinderrijk is. Ook wordt er nog veel gebouwd in het Golf Resort, waardoor bouwverkeer af en aan rijdt.

Extra bordjes en verf


Kempers wil dat er op korte termijn maatregelen worden genomen. Hij gaat daarover praten met Unigolf, de beheerder van het gebied. Volgens hem moet er duidelijker worden aangegeven dat in de wijk een maximumsnelheid van 30 kilometer geldt. Zo moeten er meer officiële bordjes worden geplaatst en zou er op het asfalt ook op strategische plekken 30 kilometer moeten worden geverfd. 

Als de wijk volgebouwd is, moet er volgens hem worden nagedacht over drempels en andere aanpassingen waardoor hard rijden een stuk moeilijker wordt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel