Herman Bekiusschool verhuist nog niet naar Karveel

LELYSTAD • Wo 16 mei 2018 | 1:49 • Woensdag 16 mei 2018 | 1:49

De Dokter Herman Bekiusschool in Lelystad verhuist voorlopig niet terug naar het Karveel. De gemeenteraad wilde daar dinsdagavond een besluit over nemen, maar de partijen vinden dat er nog teveel onbeantwoorde vragen zijn over de verhuizing.

De Herman Bekiusschool zat jaren aan het Karveel maar is in 2008 ingetrokken bij De Anger in een nieuw gebouw van de Eduvier Onderwijsgroep aan de Zuigerplasdreef. Het Aurum College trok toen in het gebouw aan het Karveel.
De onderwijsgroep wil de Herman Bekiusschool nu terugverhuizen naar het Karveel, zodat het Aurum College de plaats aan de Zuigerplasdreef kan innemen. Die school voor voortgezet speciaal onderwijs zit nu op twee locaties, waarvan er een in slechte staat verkeerd. De onderwijsgroep wil de panden in zowel het Karveel als aan de Zuigerplasdreef opknappen en uitbreiden.

Bewoners maken bezwaar


Het college van burgemeester en wethouder heeft de verhuizing en de uitbreiding goedgekeurd, maar de bewoners van het Karveel maken bezwaar. Zij vrezen overlast door verkeersdrukte en rommel en lawaai door de leerlingen. Ze zeggen nergens geïnformeerd te zijn geweest over de plannen en zij verwijten de gemeente hun belangen te negeren.

De gemeenteraad wil nu meer tijd om te besluiten over de verhuizing van de scholen en de verbouwingen die de Eduvier Onderwijsgroep daarbij nodig acht. Tot die tijd zullen de plannen van de onderwijsgroep stil liggen. Het is niet bekend wanneer de gemeenteraad hierover verder praat 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel