Steeds minder aangiftes van fietsendiefstallen

FLEVOLAND • Wo 16 mei 2018 | 8:59 • Woensdag 16 mei 2018 | 8:59

Steeds minder Flevolanders doen aangifte van fietsendiefstal. Dat blijkt uit politiecijfers die Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) heeft opgevraagd over vorig jaar.

Volgens het AVc is niet te zeggen of het aantal diefstallen ook echt daalt. De stichting vermoedt dat de daling ook te maken heeft met een verhoogde aangiftedrempel. Sinds 2016 is het namelijk verplicht om gebruik te maken van de DigiD bij een aangifte.

Volgens de politie is het niet zo dat de aangiftebereidheid is afgenomen door de nieuwe manier van aangifte doen. "Vrijwel iedereen heeft zo'n code, omdat je die ook voor andere zaken nodig hebt," aldus een politiewoordvoerder.

Binnen Flevoland was de daling van het aantal aangiftes op Urk ten opzichte van 2016 het grootst, bijna 80 procent. In Lelystad was de daling beduidend lager met 'slechts' 41 procent. Ook in Noordoostpolder was de daling niet extreem groot. Daar ging het om 44 procent. 

Op Urk wordt relatief het minst vaak aangifte gedaan van  fietsendiefstal. In de andere Flevolandse gemeenten is het aantal een stuk hoger. Lelystad voert de boventoon met ruim 2,5 aangifte per 1000 inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel