Tijdelijke fietsenstalling bij station Almere Centrum

ALMERE • Wo 16 mei 2018 | 9:55 • Woensdag 16 mei 2018 | 9:55

Er komt een tijdelijke fietsenstalling bij station Almere Centrum tegenover het WTC Alnovum. Dat hebben de NS en ProRail besloten. De tijdelijke stalling is nodig omdat de bestaande fietsenstalling aan de westzijde van het station binnenkort dicht gaat. Voor de 80 abonnementhouders worden fietskluizen aangeboden. 

Stallingen krijgen nieuw toegangssysteem


Op zo'n 40 stations in heel Nederland beheert de NS onbemande bewaakte fietsenstallingen. Die hebben een toegangssysteem dat volgens de NS niet meer van deze tijd is. De komende maanden wordt het systeem vervangen door een nieuwe variant. 

Voorlopig geen nieuw toegangssysteem in Almere


NS en ProRail hebben besloten dit nieuwe toegangssysteem op Almere Centrum niet te plaatsen. Dat komt omdat de bestaande stalling op korte termijn vernieuwd zal worden. Het is de bedoeling dat er grotere stallingen komen bij het station. Dat is onderdeel van de opknapbeurt van het station Almere Centrum waarover de NS, ProRail, de gemeente Almere en de provincie Flevoland nog gesprekken voeren.

De verwachting is dat de nieuwe stallingen in 2021 gereed zijn. Tot die tijd kan gebruik worden gemaakt van de tijdelijke fietsenstalling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel