Wedstrijd SVL wordt na racistische uitlatingen alsnog uitgespeeld

LELYSTAD • Wo 16 mei 2018 | 10:50 • Woensdag 16 mei 2018 | 10:50

Een jeugdteam van voetbalclub SV Lelystad zit niet te wachten op een wedstrijd woensdagavond tegen Epe, maar speelt hem toch. De wedstrijd is een hervatting van een duel van drie weken geleden.

Grensrechter


De wedstrijd werd toen gestaakt na racistische uitlatingen tegen een speler van SVL. Een grensrechter, afkomstig van Epe, zou 'aap' tegen een Lelystadse speler hebben gezegd. De jongen kreeg ook een rode kaart. De uitlatingen zijn op video vastgelegd en overgedragen aan de KNVB.

"De gebeurtenissen van bovenstaande wedstrijd zijn voorgelegd aan de aanklager. Over de uitkomsten is nu nog geen uitsluitsel, maar dat volgt eind deze week of begin volgende week," zo zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Gestaakt


Ondertussen moet het restant van de wedstrijd wel afgemaakt worden. Eigenlijk heeft SVL daar geen zin in, aangezien de club van mening is dat de grensrechter van Epe eerst gestraft moet worden.

Als SVL de wedstrijd niet afmaakt, pakt Epe de drie punten en wordt daarmee direct kampioen. Dat verdient de club niet, vertelt één van de ouders van de jeugdspelers. Daarom is besloten om woensdagavond alsnog de resterende 19 minuten uit te spelen. SVL verdedigt dan een voorsprong van 2-1.

Epe


De voorzitter van SV Epe, Niels Witterholt reageert als volgt: "De context is breder dan wat er op de beelden te zien is. Er zijn door beide kanten dingen gezegd en gedaan. Ook door SV Lelystad. Tegen de grensrechter zijn door de club interne maatregelen genomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel