OM gelooft No Surrender-verhaal van verdachte niet

EMMELOORD • Wo 16 mei 2018 | 15:57 • Woensdag 16 mei 2018 | 15:57

Justitie blijft erbij dat een 47-jarige Rotterdammer in 2015 een gewapende overval heeft gepleegd op een bejaard echtpaar in Emmeloord. Woensdag werd de zaak verder behandeld door het gerechtshof in Leeuwarden. De man schoof een jaar geleden een prominent lid van motorclub No Surrender in Rotterdam de schuld in de schoenen. Het hof besloot de zaak toen uit te stellen om het lid eerst te horen.

Dat is inmiddels gebeurd. Maar het motorclublid ontkent in alle toonaarden. Voor het Openbaar Ministerie verandert er daarom niets aan de verdenking van de 47-jarige.

De man zou het echtpaar op 30 december 2015 hebben overvallen in hun woning in de Deltastraat in Emmeloord. Vermomd als nepagent wisten hij en een andere man binnen te dringen, stelt het OM. Ze mishandelden het echtpaar, bonden de man en de vrouw vast met ducttape en tiewraps en maakten zo’n 10.000 euro en nog wat spullen buit. De Rotterdammer, die eerder is veroordeeld wegens onder meer diefstal en oplichting, werd aangehouden via een vingerafdruk op de ducttape en een dna-spoor op een handschoen. 

De rechtbank in Lelystad veroordeelde de man tot een celstraf van vijf jaar. Tegen die straf ging hij in beroep. Volgens de man is het prominente No Surrender-lid de dader. Die had hem eerder binnengehaald als aspirant lid bij de motorclub. De advocaat van de verdachte wilde de slachtoffers in de rechtszaal nog een foto van het prominente No Surrender-lid laten zien, maar dat wees het hof af. 


Het hof doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel