Verdachte dodelijke steekpartij Dichterhof naar PBC

ALMERE • Wo 16 mei 2018 | 18:22 • Woensdag 16 mei 2018 | 18:22

Een 22-jarige man uit Almere, die vastzit op verdenking van moord of doodslag op een 18-jarige man, moet van de rechter naar het Pieter Baan Centrum.

Dat werd woensdag bepaald tijdens een pro-formazitting. De verdachte zit al drie maanden in voorarrest voor betrokkenheid bij de dood van de man.

Op dinsdag 20 februari werd het slachtoffer gevonden in zijn woning aan de Dichterhof in Almere. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en is daar aan zijn verwondingen overleden.

Volgens de verdachte wilde het slachtoffer zelfmoord plegen en had hij zichzelf meerdere keren gestoken. De verdachte zat op het toilet te Facebooken en had daardoor niets in de gaten.

Volgens het openbaar ministerie heeft de verdachte de man neergestoken tijdens een ruzie. De verdachte werd aangehouden in het huis van het slachtoffer en had de schoenen van het slachtoffer aan en zijn telefoon op zak.

De volgende pro-formazitting is op 25 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel