Bestuur Leefbaar Dronten stapt op

DRONTEN • Wo 16 mei 2018 | 19:40 • Woensdag 16 mei 2018 | 19:40

Het bestuur van Leefbaar Dronten is opgestapt omdat het naar eigen zeggen geen heil ziet in de aanstaande coalitie met de VVD en ChristenUnie. Het is de tweede keer in korte tijd dat het bestuur opstapt. In november gebeurde dat ook. 

Secretaris Ad Streng geeft aan dat er meer dingen speelden dan het vormen van een coalitie. Volgens hem is er een tweedeling in de partij ontstaan tussen mensen die per se willen meebesturen en de mensen die de vereniging willen laten draaien zoals het is vastgelegd in de statuten. Daarnaast zegt Streng dat de budgetten van de campagne zijn overschreden. Ook vindt hij dat fractievoorzitter Jan Ammerlaan dominant gedrag vertoont.

'Ik betreur de gang van zaken'
Ammerlaan reageert dat er qua inzicht verschillen zijn op een aantal punten. "Dat kan gebeuren, en gaat absoluut niet over de te vormen coalitie." Volgens hem staat er in de statuten niets over het wel of niet vormen van een coalitie. "Bovendien zitten we al heel lang in de coalitie. Daar heeft nooit iemand een probleem van gemaakt. Sterker nog, iedereen is er trots op.”

Ammerlaan betreurt dat het bestuur ervoor heeft gekozen heeft om op te stappen. "We hebben geprobeerd om er samen uit de komen en dat is helaas niet gelukt. Ik weiger om mee te doen aan het moddergooien." Hij zegt daarnaast dat het campagnebudget niet overschreden is.  

Het opgestapte interim bestuur van Leefbaar Dronten werd volgens Ammerlaan in juni sowieso al vervangen. 

 

Deel artikel

reacties (9)

 • pieter de oude

    Vr 18 mei 2018 Vrijdag 18 mei 2018

  Toch heel triest dat in zo'n dorp dit soort amateurpolitici
  op deze wijze zich willen manifesteren, nu snap ik dat
  er in Dronten bijna niets van de grond komt en als er dan
  eindelijk iets gebeurd, zoals de ondergrondsecontainers draait het
  op een fiasco uit.
  Zelfde geldt voor de woningbouw,die amateurs blijven maar
  bedenkingen opwerpen..

  reageer
 • lid en stemmer

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  als binnen 1 jaar 2 keer een voltallig bestuur opstapt,is er dan wat mis met al die door de leden gekozen bestuursleden of zit de schuld bij de fractie(voorzitter)? Nooit eerder is het zo gaan rommelen in de partij dan onder J.A. Zijn er trouwens nog leden die in juni de bestuurlijke kar willen trekken en die ook nog de goedkeuring van de ledenvergadering moeten krijgen? ZONIET dan is deze partij net zo afgedwaald als de pvv ,en wanneer de fractie de bestuursleden zelf gaat benoemen(moeten wel lid zijn)neem dan een voorbeeld aan poetin (vriedjes politiek) Dus leden van LD ga naar de ledenvergadering en laat je mening horen het is nu vijf voor twaalf

  reageer
 • Bee Schrievers

    Za 19 mei 2018 Zaterdag 19 mei 2018

  Duidelijke taal. LD leden laat van u horen.

 • Drontenaar

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Instabiliteit op voorhand! Een coalitie met een meerderheid van slechts 1 zetel. Coalitie partij Leefbaar Dronten waarbinnen het rommelt. De fractie en de beoogde wethouder van LD, voortkomend uit een overgelopen VVD-er, D66-er, SP-er en PvdA-er. Een uiteenlopende mengelmoes met personen waarvan er zeker 2 ongeleid projectiel gedrag kunnen vertonen.
  Dat roept de vraag op: waar beginnen de andere 2 beoogde coalitiepartijen aan?
  Bezint eer ge begint.

  Het natrappen van het afgetreden bestuur door Ammerlaan is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. De afgetreden voorzitter, mevrouw Plasschaert, is 16 jaar bij de gemeenteraad betrokken geweest als raadslid en burgerraadslid. Zij weet in al haar bescheidenheid goed waar zij over spreekt. Het is niet voor niets dat zij bij haar afscheid veel lovende woorden en een onderscheiding heeft ontvangen. De opstelling en houding van Ammerlaan is misplaatst. Het past hem wellicht beter naar zichzelf en zijn eigen rol te kijken.

  reageer
 • Bee Schrievers

    Za 19 mei 2018 Zaterdag 19 mei 2018

  U heeft het keurig beargumenteerd!

 • R

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Kiezersbedrog valt wel mee. Want het is het bestuur dat opstapt en niet de gekozen gemeenteraadsleden. Deze personen blijven gewoon beslissingen maken voor de gemeente. Ben wel benieuwd wat dat betekend voor de voorgenomen coalitie. Kunnen ze knopen doorhakken zonder bestuur?

  reageer
 • kees d.

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Het is het bestuur dat zich hard maakt voor het verkiezingsprogramma. Als je in ons land jou programma er doorheen wilt drukken moet je zorgen dat je de grootste partij wordt of anders een deel van je programma laten vallen. Men wilde in het college maar nu ineens niet meer. dan is het wel kiezers bedrog.

 • Bee Schrievers

    Wo 16 mei 2018 Woensdag 16 mei 2018

  Wil toch opmerken dat dhr. Ammerlaan niet de waarheid spreekt. Het bestuur was niet ad-intrim maar volledig bevoegd na aftreden vorig bestuur zijn zij ingeschreven bij de Kvk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bee Schrievers

    Wo 16 mei 2018 Woensdag 16 mei 2018

  Als voormalig LD fractie-assistente en secretaris begrijp ik wel waarom het huidige bestuur is opgestapt.

  reageer
 • KarelK

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Zeg dan ook gelijk waarom! Aan zo’n nietszeggende reactie van u hebben we niets. Duidelijkheid graag!

 • Frank

    Wo 16 mei 2018 Woensdag 16 mei 2018

  Whahaha 🤣

  reageer
 • Ben

    Wo 16 mei 2018 Woensdag 16 mei 2018

  Heerlijk. Weer een stel Hadjememaars afgeserveerd. Wanneer gaan mensen eens nadenken voordat ze gaan stemmen. Zeven hanen in een hok leggen echt geen ei hoor!

  reageer
 • MarkS90

    Wo 16 mei 2018 Woensdag 16 mei 2018

  Dat heet toch kiezersbedrog? Met zo'n houding zal er de volgende keer een andere keuze gemaakt worden om op te stemmen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert