Bestuur Leefbaar Dronten stapt op

DRONTEN • Wo 16 mei 2018 | 20:40 • Woensdag 16 mei 2018 | 20:40

Het bestuur van Leefbaar Dronten is opgestapt omdat het naar eigen zeggen geen heil ziet in de aanstaande coalitie met de VVD en ChristenUnie. Het is de tweede keer in korte tijd dat het bestuur opstapt. In november gebeurde dat ook. 

Secretaris Ad Streng geeft aan dat er meer dingen speelden dan het vormen van een coalitie. Volgens hem is er een tweedeling in de partij ontstaan tussen mensen die per se willen meebesturen en de mensen die de vereniging willen laten draaien zoals het is vastgelegd in de statuten. Daarnaast zegt Streng dat de budgetten van de campagne zijn overschreden. Ook vindt hij dat fractievoorzitter Jan Ammerlaan dominant gedrag vertoont.

'Ik betreur de gang van zaken'


Ammerlaan reageert dat er qua inzicht verschillen zijn op een aantal punten. "Dat kan gebeuren, en gaat absoluut niet over de te vormen coalitie." Volgens hem staat er in de statuten niets over het wel of niet vormen van een coalitie. "Bovendien zitten we al heel lang in de coalitie. Daar heeft nooit iemand een probleem van gemaakt. Sterker nog, iedereen is er trots op.”

Ammerlaan betreurt dat het bestuur ervoor heeft gekozen heeft om op te stappen. "We hebben geprobeerd om er samen uit de komen en dat is helaas niet gelukt. Ik weiger om mee te doen aan het moddergooien." Hij zegt daarnaast dat het campagnebudget niet overschreden is.  

Het opgestapte interim bestuur van Leefbaar Dronten werd volgens Ammerlaan in juni sowieso al vervangen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel