Coalitieakkoord Urk gepresenteerd

URK • Wo 16 mei 2018 | 21:49 • Woensdag 16 mei 2018 | 21:49
Op Urk is woensdagavond het coalitieakkoord gepresenteerd van de partijen ChristenUnie, Hart voor Urk en de SGP.

De drie partijen zetten daarmee hun bestaande coalitie voort met dezelfde wethouders. De CU werd tijdens de verkiezingen in maart de grootste partij met 5 zetels. Hart voor Urk ging van 3 naar 4 zetels. En de SGP haalde 3 zetels.

De belangrijkste punten uit het akkoord zijn de aanleg van de woonwijk Schokkerhoek. Een aantal maanden geleden werd daarvoor al een stuk grond ter waarde van 16,5 miljoen euro aangekocht. De gemeente wil daar bijna 1500 huizen bouwen. Met de komst van de nieuwe wijk wordt er ook een derde brug over de Urkervaart aangelegd. Volgens Hart voor Urk moet die er binnen twee jaar zijn.

Verder gaat Urk verder met de ontwikkeling van de Maritieme Servicehaven, komt er een cultuurkoepel om de cultuurhistorie van Urk te behouden en start Urk met een evenementenloket waarbij de aanvragers te maken krijgen met 1 ambtenaar. Het doel is minder rompslomp en meer servicegericht en ondersteunend werken.

Andere opvallende punten:
- De coalitie denkt na over ruimere openingstijden van het gemeentehuis
- 'Urk is vis' is een slogan die de gemeente wil uitdragen
- Er wordt verder onderzocht of de IJsselmeervissers een status van cultureel erfgoed kunnen krijgen.
- De gemeente voert een cultuurprijs in die om de drie jaar wordt uitgereikt.
- Het streven is om in de haven een kunstwerk te plaatsen dat de Urker cultuurhistorie uitbeeldt
- In het dorp moet een centraal busplein komen
- In het oude dorp worden vrachtwagens waar mogelijk geweerd en er moet op het bedrijventerrein een plek komen waar vrachtwagenchauffeurs met hun voertuig kunnen overblijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel