Zeven wethouders in nieuw college

ALMERE • Do 17 mei 2018 | 14:27 • Donderdag 17 mei 2018 | 14:27

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Almere gaat zeven wethouders tellen. Dat bevestigen meerdere bronnen aan Omroep Flevoland. De VVD en de PvdA leveren ieder twee wethouders. D66, GroenLinks, en ChristenUnie ieder één. Niet alle wethouders gaan fulltime aan de slag. 

Herrema houdt Floriade


Officieel heeft de formerende partij VVD nog niets bekendgemaakt over het nieuwe college. De onderhandelingen zijn nog gaande. Hierdoor zijn ook nog niet de namen van de wethouders bekend. Eerder deze week berichtte Omroep Flevoland wel al dat gedeputeerde Jaap Lodders één van de beoogd VVD-wethouders is en de portefeuille Floriade krijgt maar dat is deze week veranderd, zo geven bronnen aan.

Er is lang discussie geweest over het aantal te leveren PvdA-wethouders. Nu ook de PvdA met twee wethouders in het college gaat deelnemen, kan wethouder Tjeerd Herrema blijven. Hij blijft dan ook de Floriade in zijn portefeuille houden. Welke portefeuille Jaap Lodders krijgt, is nog onbekend.

Almere telde één keer eerder zeven wethouders. Na een bestuurlijke crisis kwamen er in 2004 zeven fulltime wethouders: twee van Leefbaar Almere, twee van VVD, twee van de PvdA en één van GroenLinks. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel