Verkeersexamen Lelystad voor 40e keer gehouden

LELYSTAD • Do 17 mei 2018 | 17:22 • Donderdag 17 mei 2018 | 17:22

Veilig Verkeer Nederland houdt deze week voor de veertigste keer het verkeersexamen in Lelystad. Dit jaar doen 1100 leerlingen mee aan het examen.

De scholieren fietsen één voor één een route in de stad. Op elf verschillende plekken wordt hun gedrag gevolgd en beoordeeld. Zo wordt in de gaten gehouden of de leerlingen bij een verkeerslicht stoppen en of zij voorrang geven op situaties waar dat moet.

Vanwege het veertig jarig bestaan van het verkeersexamen zijn twee wielrenners van team Roompot Nederlandse Loterij aanwezig. Dat zijn Leontien van Moorsel en Taco van der Hoorn. Van Moorse: "Er zijn heel veel mensen die gebruik maken van de fietspaden. Daarom vinden wij het heel erg belangrijk dat kinderen veilig leren fietsen. Het moet veilig en gezellig zijn voor iedereen op de fietspaden".  

Het verkeersexamen duurt nog tot en met vrijdag. De deelnemers van donderdag krijgen vrijdag te horen of zij geslaagd zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel