'Dieren Oostvaardersplassen moeten meer ruimte krijgen'

FLEVOLAND • Do 17 mei 2018 | 18:18 • Donderdag 17 mei 2018 | 18:18

Meerdere dier- en natuurorganisaties dringen er bij de provincie Flevoland op aan de dieren in de Oostvaardersplassen meer ruimte te geven. De organisaties zien graag dat er alsnog een verbindingszone komt tussen de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. De provincie gaf eerder al aan dit niet te gaan doen omdat het plan 'niet reëel' is. 

In het collectief zitten de Dierenbescherming, Caring Vets, Dierbaar Flevoland, Fauna4Life, IVN, SoortenNL en de Zoogdiervereniging. De organisaties wijzen erop dat er al lang plannen lagen voor deze verbinding, tot het kabinet daar in 2010 een streep door zette. De edelherten, Heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaarsdersplassen kunnen beter uit de voeten in een groter gebied waar ze tijdens strenge winters bijvoorbeeld voedsel en beschutting kunnen vinden.

Naast de verbindingszone willen de organisaties ook de recreatie in het natuurgebied beperken tot de randen ervan. Verder willen ze ook dat er minder dieren afgeschoten worden dan nu het geval is. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel