Hoogbegaafdenonderwijs na succesjaar voortgezet

LELYSTAD • Di 22 mei 2018 | 19:47 • Dinsdag 22 mei 2018 | 19:47

Hoogbegaafde kinderen in Lelystad kunnen ook volgend jaar samen les krijgen in een speciale klas. Het afgelopen half jaar werd er proefgedraaid met leerlingen uit de groepen 5,6 en 7. Dat was een succes en daarop is besloten het onderwijs ook volgend jaar aan te bieden. Er komt zelfs een groep bij. Daarin zitten alleen leerlingen die naar groep acht gaan. Deze klas gaat nauw samenwerken met het voortgezet onderwijs. 

Hoogbegaafden-onderwijs in Lelystad was een wens van verschillende Lelystadse basisscholen. Zij merkten dat hoogbegaafde leerlingen niet konden meekomen op school en vaak ondersneeuwden.

Om er voor te zorgen dat ze niet van de basisschool vertrekken en ergens ander zoeken naar passend onderwijs, is het project Lelystad Hoogbegaafd in het leven geroepen. In de speciale lessen ontwikkelen ze onder meer sociale vaardigheden en ze krijgen ook moeilijkere lessen in een hoger tempo. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel