René Peeters keert niet terug in college van B & W

ALMERE • Di 22 mei 2018 | 22:18 • Dinsdag 22 mei 2018 | 22:18

Wethouder René Peeters heeft dinsdagavond in een tweet afscheid genomen van het dagelijks bestuur van de gemeente Almere. Hij zal niet meer terugkeren in het nieuwe college van B & W. Zijn partij, D66, gaat naar verwachting wel een wethouder leveren voor de komende periode. Peeters geeft aan er nu klaar mee te zijn: "het nieuwe is er af, het wordt tijd voor andere zaken." René Peeters werd in 2010 wethouder voor jeugd, onderwijs en sport.

Peeters geeft aan dat hij sowieso niet hoefde terug te keren in het college. "Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart stond ik laag op de lijst en was Martine van Bemmel lijsttrekker. Daarmee geef je wel een signaal af dat je het wethouderschap niet meer ambieert."

Onderhandelingen nog gaande


Formeel zijn de onderhandelingen over een nieuw te vormen college nog gaande. Vorige week werd bekend dat zeven wethouders plaats gaan nemen in het nieuwe dagelijks bestuur. Dit nadat de partijen VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie een coalitie zijn aangegaan. Gezien de verkiezingsuitslag van maart eisen de VVD en PvdA elk twee wethouders.

Officieel heeft de formerende partij VVD nog niets bekendgemaakt over het nieuwe college, maar de afgelopen dagen zijn al wel details naar buiten gekomen. Zo is gedeputeerde Jaap Lodders genoemd als wethouder.

Kritiek op bestuursstijl Peeters


Daarnaast schemerde door dat de bestuursstijl van René Peeters niet bij iedereen even goed is gevallen. Dat zou de reden kunnen zijn dat hij nu gepasseerd is. Peeters weet dat er zo over hem gesproken wordt. Het heeft hem verbaasd: "In de politiek moet je duidelijk zijn, dat ben ik. Kennelijk wordt dat door anderen verkeerd uitgelegd." De samenwerking in het college is volgens Peeters altijd erg goed geweest.

De wethouder neemt binnenkort officieel afscheid en zoekt nieuwe uitdagingen in het onderwijs waar hij vandaan kwam: "Vooral het snijvlak met de zorg is reuze interessant. Ik zie daar mijn toekomst." 

Formateur Hilde van Garderen van de VVD was niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel