Oosterveld en Korting nieuwe wethouders

DRONTEN • Vr 25 mei 2018 | 8:48 • Vrijdag 25 mei 2018 | 8:48

Het college van B en W in Dronten gaat bestaan uit twee oude bekenden en twee nieuwkomers. De nieuwe wethouders zijn Jaap Oosterveld en Irene Korting, nu nog fractievoorzitters van respectievelijk ChristenUnie en VVD. Ton van Amerongen van de VVD en Peter van Bergen van Leefbaar Dronten keren terug als wethouders. Zij zaten de vorige periode ook al in het college van B en W.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Dronten dat het CDA niet deelneemt aan de coalitie. Dit heeft te maken met de onderlinge verstoorde verhoudingen. Het CDA haalde zich vorig jaar de woede van andere partijen op de hals nadat twee wethouders uit het college stapten. Hierdoor is het vertrouwen in het CDA beschadigd, en daarom zit het CDA nu noodgedwongen in de oppositie. 

Liefdevolle zorg


Het nieuwe college gaat zich onder meer inzetten voor een klimaatneutraal woonklimaat, liefdevolle zorg en het opknappen van bedrijventerreinen. De coalitie wil niet alles van te voren dichttimmeren voor de komende vier jaar, maar veel ruimte laten aan de gemeenteraad en de samenleving om tussentijds met voorstellen te komen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel