Aangifte tegen woordvoerders Staatsbosbeheer

FLEVOLAND • Vr 25 mei 2018 | 16:03 • Vrijdag 25 mei 2018 | 16:03

Annemieke van Straaten en Cythia Danvers hebben aangifte gedaan van laster en smaad tegen woordvoerders van Staatsbosbeheer. Ze zijn boos dat Staatsbosbeheer actiegroepen de schuld geeft van het doorknippen van hekken bij de Oostvaardersplassen en van loslopende herten op de A6.

"Dit zijn twee onafhankelijke gebeurtenissen" laat Van Straaten van de actiegroep Stichting Cynthia en Annemieke weten. "Er lopen daar vaker herten los rond, we zien zelfs waarschuwingsborden langs de weg voor overspringende herten."

Geen bewijs


"Deze twee gebeurtenissen, het loslopen van de herten en het kapotte hek, worden aan elkaar gekoppeld zonder enig bewijs. Ook worden 'de actiegroepen' zonder bewijs beschuldigd." Van Straaten zegt zich aangesproken te voelen als actiegroep terwijl ze aangeeft zich juist te distantiëren van dit soort acties.

Voor hun aangifte kregen zij 3.000 steunbetuigingen van hun achterban. Met een roze kruiwagen vol hebben zij de aangifte gedaan bij de politie. Stichting Cynthia en Annemieke is bekend van hun mediacampagne met een commercial en een paginagrote advertentie in de Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie bevestigt de aangifte. De Officier van Justitie gaat bekijken wat er precies is gezegd en of de woordvoerders van Staatsbosbeheer vervolgd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel