OM eist TBS voor poging tot moord

LELYSTAD • Za 26 mei 2018 | 9:57 • Zaterdag 26 mei 2018 | 9:57

Een 36-jarige Rotterdammer hoorde vrijdag vier jaar gevangenisstraf, gevolgd door TBS met dwangverpleging, tegen zich eisen. De man zou op 20 juni vorig jaar in GGZ-instelling Meerzicht in Lelystad bijna iemand hebben vermoord.

De psychiatrische patiënt woonde nog maar een paar dagen in Meerzicht toen het mis ging. Hij liep de kamer van het slachtoffer binnen en dwong hem een zelfgemaakt drankje te drinken. Dronk hij het drankje niet op, dan zou hij zijn keel doorsnijden. Vervolgens stak de Rotterdammer het slachtoffer in het hoofd en wurgde hem. Het slachtoffer overleefde de aanval.

Ander verhaal


De verdachte vertelde in de Lelystadse rechtbank een heel ander verhaal. Hij zou juist het slachtoffer zijn geweest van een aanval van een medepatiënt. Uit zelfverdediging had hij de man in een wurggreep genomen. Het OM was het niet eens met deze lezing. Volgens de officier van justitie is er wel degelijk sprake van een poging tot doodslag. Een getuige zou via Skype alles hebben gehoord.

In haar eis liet de officier van justitie weten de Rotterdammer verminderd toerekeningsvatbaar te vinden. Vandaar dat zij na de gevangenisstraf tbs met dwangverpleging op zijn plaats vindt.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel