Laatste keer kijken bij archeologische vondst

ALMERE • Za 26 mei 2018 | 16:31 • Zaterdag 26 mei 2018 | 16:31

Voor de laatste keer was de archeologische opgraving van de visweren in Almere te bezichtigen zaterdag. De subsidie voor de opgravingen stopt, waardoor er niet meer verder gewerkt kan worden. De opgravingsplaats wordt daarom straks weer dichtgegooid. 

In 2013 werden resten van duizenden houten palen van 4500 jaar teruggevonden. Dit bleek te horen bij zogenoemde visweren. Hier werd vis opgeslagen om uiteindelijk verder verwerkt te worden. In totaal is er nu ruim een kilometer aan palen drooggelegd. 

Een hoop gevonden


Stadsarcheoloog Willem-Jan Hogestijn is blij met wat ze in deze tijd gevonden hebben. "Het is nog niet het begin of het einde, maar we hebben wel een hoop gevonden," laat de archeoloog weten. Hij vindt het jammer dat ze moeten stoppen, maar heeft er wel vrede mee. 

Op de plek waar duizenden jaren geleden vis werd opgeslagen, komt over een tijd een distributiecentrum te staan. Dat vindt Hogestijn wel toepasselijk: "Waar vroeger al vis werd opgeslagen, wordt straks weer iets anders opgeslagen." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel