Eerste resultaten project Stichting AAP hoopgevend

ALMERE • Zo 27 mei 2018 | 19:34 • Zondag 27 mei 2018 | 19:34

De eerste resultaten van het project Born to be Wild van de Almeerse Stichting AAP zijn hoopgevend. Born to be Wild is een internationaal samenwerkingsproject om het voortbestaan van de berberaap veilig te stellen. Stichting AAP leidt het project en werkt daarin nauw samen met het IFAW (International Fund for Animal Welfare) en andere organisaties. Voor het project kreeg AAP vorig jaar 1,3 miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij. 

Stropers en minder leefgebied


De berberaap staat volgens AAP op het punt van uitsterven. Er leven nog rond de 10.000 berberapen in het wild (Marokko en Algerije), terwijl dat er in 1977 nog 23.000 waren. Babyberberapen worden door stropers geroofd en illegaal verhandeld. De dieren eindigen vervolgens als huisdier of als toeristische attractie.

De natuurlijke leefomgeving van de berberaap wordt bovendien in hoog tempo verwoest, aldus AAP. Waar de stichting zich in eerste instantie bezighield met het opvangen en verzorgen van apen die illegaal gehouden werden, is de focus er in dit project nu op gericht dit probleem te voorkomen. 

Voorlichting


Verder wordt er educatie op scholen gegeven en strijdt AAP voor het behoud van het leefgebied van de berberaap door bomenkap tegen te gaan. In de gebieden waar de speciale rangers nu actief zijn, gaat het volgens Stichting AAP goed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel