Lodders komt als enige wethouder niet naar de stad

ALMERE • Vr 1 juni 2018 | 0:11 • Vrijdag 1 juni 2018 | 0:11

Jaap Lodders is de enige nieuwe wethouder die de komende vier jaar niet in Almere wil wonen. Dat bleek donderdagavond tijdens de officiële installatie van de nieuwe wethouders in Almere. Lodders woont in de gemeente Zeewolde en wil daar blijven wonen. Hij ziet geen reden om te verhuizen, omdat hij vlakbij de gemeentegrens van Almere woont. Een motie van de SP om te zorgen dat Lodders in Almere komt wonen, haalde het niet.    

De nieuwe collega's van Lodders die buiten Almere wonen, hebben allemaal aangegeven binnen één jaar naar Almere te verhuizen. Dat zijn Aldrik Dijkstra (ChristenUnie), Jan Hoek (GroenLinks) en Maaike Veeningen (D66). Veeningen heeft al een huis gekocht inmiddels in Almere. De overige wethouders Hilde van Garderen (VVD), Jerzy Soetekouw (PvdA) en Tjeerd Herrema (PvdA) wonen al in Almere. 

Een wethouder dient volgens de Gemeentewet te wonen in de gemeente waar hij of zij bestuurder is. De gemeenteraad kan een ontheffing verlenen voor één jaar. Deze kan telkens weer met een jaar verlengd worden. Alle wethouders die nu nog niet in Almere wonen, hebben deze ontheffing donderdagavond van de gemeenteraad gekregen. 

Portefeuilleverdeling:


Donderdagavond werd ook de verdeling van de portefeuilles bekend.

Hilde van Garderen (VVD):

Stadsvernieuwing, Beheer en onderhoud, Marketing en communicatie, Almere City Marketing, Kunst en Cultuur en Collegiaal bestuur.

Jaap Lodders (VVD):

Financiën, Sport, Dienstverlening, Vergunningen, toezicht  & handhaving, Digitalisering en Bedrijfsvoering.

Jerzy Soetekouw (PvdA):

WMO, Wijkteams, Laaggeletterdheid, Integratie, Werk & inkomen, Schulden voorkomen en oplossen.

Tjeerd Herrema (PvdA):

Floriade, Rondje Weerwater, Wonen & Nieuwbouw, Beschermd wonen, Maatschappelijke opvang en vrouwenopvang.

Maaike Veeningen (D66):

Economische zaken, grondbeleid, ruimtelijke ontwikkeling, regie fonds verstedelijking, recreatie en toerisme, aansluiting onderwijs - arbeidsmarkt, beleid vergunningverlening, revitalisering bedrijventerreinen, internationale betrekkingen, markt, vastgoed en − regionale samenwerking. 

Jan Hoek (GroenLinks): 

 Regie Almere 2.0, Bestuurlijke verbetering, Duurzame ontwikkelingen, Innovatie, Mobiliteit/bereikbaarheid en vervoer, Omgevingswet en Omgevingsvisie, - Dierenwelzijn en wonen.

Aldrik Dijkstra (ChristenUnie): 

Jeugd & gezin, inclusief jeugdhulp, Veilig thuis, Onderwijs, Sluitende aanpak zorg en onderwijs, Publieke gezondheidszorg en welzijn.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel