Aansluiting Hogering met Audioweg deze zomer open

ALMERE • Di 5 juni 2018 | 13:02 • Dinsdag 5 juni 2018 | 13:02

Rijkswaterstaat verwacht op 1 augustus de afslag te kunnen openen van de Hogering naar de Audioweg en de Elementendreef bij Almere Poort. Voor het zover is, wordt de onderdoorgang van de Audioweg eerst een aantal weken afgesloten.

De aanleg van de weg is inmiddels enkele maanden vertraagd. De afslag richting bedrijventerrein Hogekant zou namelijk al in de zomer van 2017 klaar zijn, maar die planning werd niet gehaald omdat er problemen waren met het verleggen van ondergrondse kabels en leidingen.

Automobilisten die vanaf de A6 de Hogering oprijden kunnen sinds enige tijd al wel de afslag nemen naar de Audioweg, maar mensen die vanuit Almere Stad komen hebben die mogelijkheid niet. Omwonenden en bezoekers moesten hierdoor omrijden, wat soms leidde tot een verkeerschaos in Almere Poort.

Omleidingen


Om de afsluitende werkzaamheden te kunnen doen, is de onderdoorgang Audioweg-Elementendreef in de maand juni afgesloten in de richting van bedrijventerrein Gooisekant. 

Vanuit Almere-Poort is het daarom niet mogelijk om via de Elementendreef richting de Hogering en de A6 te rijden. Verkeer wordt omgeleid via de Elementendreef en de Poortdreef richting de A6 bij Almere Poort. 

In de maand juli is de onderdoorgang Audioweg-Elementendreef volledig afgesloten, dus ook voor het verkeer uit de richting van de Literatuurwijk. Ter plaatse worden omleidingen aangegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel