Duo redt zwaantjes van de dood

ALMERE • Di 5 juni 2018 | 20:49 • Dinsdag 5 juni 2018 | 20:49

Twee Almeerders hebben in de Almeerse Literatuurwijk twee babyzwaantjes van de dood gered. De ouders van de jonge vogels werden aangevallen door een ander zwanenkoppel omdat ze in hun territorium kwamen. In de strijd waren al vier kuikens gedood.

De politie werd in eerste instantie opgeroepen voor zwanendiefstal. Eenmaal aangekomen bleken de zwanen niet gestolen maar gered te worden. "Het was echt oorlog. Ik riep gelijk dat we de jonge zwaantjes daar weg moesten halen," vertelt Natascha Coppens-Vasconcellos, één van de redders. De agenten besloten haar daarbij te helpen. 


Uiteindelijk is de politie met een auto vol zwanen naar de vijver gereden waar de vogels oorspronkelijk vandaan kwamen. Daarmee kwam een eind aan het gevecht. "Volgens mij zijn ze nog helemaal in shock. Ze zitten keurig op een rustig plekje en ik heb ze nog niet veel zien zwemmen," zegt Natascha. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel