"Hotel Noordoostpolder houdt zich aan regels"

BANT • Do 7 juni 2018 | 18:35 • Donderdag 7 juni 2018 | 18:35

Hotel Noordoostpolder in Bant heeft de bedrijfsvoering aangepast en voldoet nu aan de regels. Dat laat de gemeente Noordoostpolder donderdag weten. 

Een opvallende uitspraak van de gemeente, gezien het jarenlange conflict met omwonenden en uitspraken van verschillende rechters. Volgens omwonenden is het hotel in werkelijkheid een opvang voor arbeidsmigranten. Daarom zijn ze herhaaldelijk naar de rechter gestapt. De Raad van State boog zich ook over de kwestie. Die oordeelde in maart dit jaar dat het hotel eigenlijk geen hotel is en dat de gemeente moet optreden. 

Verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma liet kort daarna weten dat het hotel zich aan de regels moet houden. En om dat voor elkaar te krijgen zou de hoteleigenaar óf de bedrijfsvoering moeten veranderen óf een aanvraag moeten doen om het bestemmingsplan te wijzigen. 

Gemeente blijft monitoren


Uiteindelijk blijkt dus voor de eerste optie te zijn gekozen. Volgens de gemeente zijn er de afgelopen weken controles uitgevoerd waaruit blijkt dat het hotel op de juiste manier te werk gaat. "Voorop staat dat, door de manier waarop het hotel kamers verhuurt en het verblijf van wisselende gasten, het een dynamisch proces is én blijft. De gemeente blijft de situatie monitoren en bij eventuele overtredingen zal de gemeente optreden", aldus wethouder Haagsma.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel