KNRM-team Lemmer wint 'reddingsbattle' op Urk

URK • Di 12 juni 2018 | 21:37 • Dinsdag 12 juni 2018 | 21:37

Het KNRM-team uit Lemmer is de winnaar geworden van de eerste KNRM-battle op Urk. Vier teams van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij gingen daar de strijd met elkaar aan om te bepalen welk team als beste uit de bus zou komen. Het team uit Lemmer had na zes opdrachten de meeste punten verzameld.

De battle is een idee van Pieter Leen Bos van de Urker KNRM. Hij wil met de wedstrijd de samenwerking verbeteren tussen de reddingsteams in de regio. "Als het er om spant, moet iedereen weten wat hij moet doen om een leven te redden," zegt hij. "De battle biedt kans om samen vaardigheden te kunnen oefenen en het is nog leuk ook."

De teams van Urk, Lelystad, Elburg en Lemmer moesten in de haven van Urk verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moesten de teams onder andere een drenkeling redden, een stabiel vlot bouwen en een drenkeling reanimeren.

Het winnende team uit Lemmer gaat naar huis met een beker en een wisselbokaal. Het Urker team wil de wedstrijd volgend jaar opnieuw organiseren. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw worden gehouden in de haven van Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel