3 ton extra voor opknapbeurt Waterloopbos

NOORDOOSTPOLDER • Wo 13 juni 2018 | 16:50 • Woensdag 13 juni 2018 | 16:50

Het Waterloopbos in de Noordoostpolder krijgt ruim 3 ton voor een geplande opknapbeurt. De bijdrage maakt deel uit van een extra subsidieronde die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft voor rijksmonumenten. 

In het Waterloopbos tussen Kraggenburg en Vollenhove staan ruim 30 miniaturen van waterbouwwerken. Met proefmodellen werden vroeger in het bos de golfslag en waterstromen in havens, riviermondingen en langs kusten in kaart gebracht of voorspeld. Een aantal van die waterwerken is bewaard gebleven, maar de afgelopen decennia wel in verval geraakt.

"Dankzij de bijdrage van de minister kunnen we deze unieke plek verder restaureren. Concreet betekent dit dat we met de restauratie van de Golfbak kunnen starten", zegt boswachter Norbert Kwint.

Zuiderzeegelden


Eind vorig jaar werd al 2,8 miljoen beschikbaar gesteld voor de restauratie van het Waterloopbos. Dat geld kwam van de provincie en uit de zogeheten Zuiderzeegelden. Ook de gemeente Noordoostpolder investeert 2 ton in het project. Voor de gehele opknapbeurt is 7 miljoen euro nodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel