CDA wil veiligheid fietsers in buitengebied in kaart brengen

DRONTEN • Wo 13 juni 2018 | 19:13 • Woensdag 13 juni 2018 | 19:13

Het CDA in Dronten wil de veiligheid van fietsers in het buitengebied in kaart brengen. Dat laat fractievoorzitter Siert Jan Lap weten.

Aanleiding tot het in kaart brengen is het verzoek van de Natuur en Milieucoöperatie Rivierduingebied om een fietspad aan te leggen langs de Visvijverweg ten noorden van Swifterbant. Volgens de coöperatie dreigt er een gevaar voor fietsers op de weg vanwege toenemend landbouw- en vrachtverkeer. 

Het verzoek wordt woensdagavond in de raadscommissie van Dronten besproken. "We willen dit verzoek gebruiken als kapstok om dit breder te trekken naar alle fietspaden in het buitengebied en om te kijken of er daadwerkelijk sprake is van onveilige situaties," zegt Lap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • pieter de oude

    Za 16 juni 2018 Zaterdag 16 juni 2018

  Het CDA is uitgeboerd in Dronten en hun ex wethouders hebben in
  hun wachtgeldperiode de fiets ontdekt, echter de fiets en/of een milieupartij worden
  zit er niet in, daar zijn al organisaties en partijen voor.

  reageer
 • neetoch

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Weer zo'n geldverslindend onzinnig onderzoek. Deze meneer kan toch zelf even ter plaatse gaan kijken? Neem een groot landbouwvoertuig, een vrachtwagen en een fietser mee en ga bekijken hoe veilig het is en hoeveel ruimte er op een weg is. Daarna met een rolmaat de andere wegen opmeten en dezelfde rekensom toepassen. Daar hoeven toch geen tienduizenden euro's gemeenschapsgeld voor over de balk geflikkert te worden?

  reageer
 • Alexandros

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Er zijn meer wegen dan de Visvijverweg. Zo'n onderzoek kan dan geen kwaad. Het gaat immers niet alleen om het aanleggen van fietspaden, maar ook om het onderhouden van fietspaden. Het fietspad Swifterbant-Lelystad bijvoorbeeld. Daar drukken boomwortels het asfalt omhoog. Rijdt niet erg lekker en het maakt het fietspad er niet veiliger op. Met beton heb je dat probleem niet. Ook hebben niet alle wegen fietspaden nodig. Op de Beverweg kun je ook scheuren, maar daar kun je als fietser prima veilig rijden.

 • hmmmmm

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Je kan ook gewoon even gezond nadenken: Landbouwwerktuigen zijn de laatste 20 jaar veeeeel groter geworden, de wegen in de buitengebieden niet. Daarnaast zijn deze voertuigen ook veel sneller geworden. Dus dat geeft per saldo al onveilige situaties. Hoef je niet een heel duur onderzoek aan te spenderen. We mogen toch aannemen dat de kennis betreffende wet- en regelgeving + de aansprakelijkheid op het gemeentehuis aanwezig is? Waarom worden de mensen daar anders zo dik betaald.

 • Wiebe

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Je zou denken dat gezond verstand voldoende is, maar dat is gewoon niet zo. Verder moet er rekening gehouden moeten worden met wettelijk vastgestelde normen op dat vakgebied. Wordt er door goedwillende amateurs met gezond verstand iets met een rolmaatje gebasteld, en gebeurt er daarna een ongeluk met schade (dood, invaliditeit) dan is de wegbeheerder aansprakelijk. Dat zijn nog eens kosten!

 • Bert

    Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

  We gaan als fietser ook te snel aan de kanten zoeken het kleinste stukje fietspad op
  oproep aan de fietser laat je zien dat jij ook gebruik maakt van de weg.

  reageer
 • Jan

    Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

  Dat zou fantastisch zijn en nog meer motiveren om met de fiets naar het werk te gaan. Het wordt inderdaad steeds drukker en gevaarlijker op de visvijverweg. Veel automobilisten vinden het niet nodig om snelheid te minderen en rijden met 80 - 100 km. per uur vlak langs je heen. (Er zijn gelukkig ook bestuurders die wel snelheid minderen)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert