Blauwe zone niet te handhaven door gebrek aan BOA's

URK • Wo 13 juni 2018 | 21:49 • Woensdag 13 juni 2018 | 21:49

De gemeente Urk kan de blauwe zone in het dorp niet handhaven. Dat bleek woensdagavond uit antwoorden van wethouder Geert Post tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis.

Op Urk is er ruimte voor drie Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s), maar daarvoor staan twee vacatures uit. De gemeente Urk heeft enige tijd gebruik gemaakt van een BOA uit Lelystad, maar die is door de provinciehoofdstad teruggeroepen. "We hebben nadertijd weer contact gehad met Lelystad of het mogelijk is dat we de BOA, al is het maar een ochtend mogen lenen, en dat bleek niet mogelijk." 

Raadslid Marjanne Romkes-Foppen (CDA) vertelde tijdens de vergadering dat er al meerdere mensen geïrriteerd zijn geraakt over het niet handhaven van de blauwe zone. Volgens haar moet de wethouder zorgen dat de handhaving op orde komt.. 

"We hadden gedacht dat we de BOA uit Lelystad een behoorlijke tijd konden lenen. In die tussentijd konden we dan de twee vacatures opvullen," vertelt Post. Hij gaf verder aan dat de BOA die wel in dienst is van de gemeente laatst een ronde heeft gedaan om te handhaven, en dat die toen vier boetes heeft uitgedeeld. 

De wethouder hoopt zo snel mogelijk de vacatures in te kunnen vullen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel