Kunstlinie Almere Flevoland zoekt nieuwe directeur

ALMERE • Do 14 juni 2018 | 17:12 • Donderdag 14 juni 2018 | 17:12

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) zoekt vanaf eind dit jaar een nieuw directeur. huidig directeur Jeroen van de Wiel heeft gezegd dat hij de organisatie gaat verlaten. Hij is van plan om drie maanden lang door China te gaan fietsen. "En als ik na drie maanden terugkom, kijk ik weer rustig verder”, zegt hij. In het KAF zijn verschillende culturele instellingen in Almere samengevoegd.

Geen vertrouwen
De jaren waarin Van de Wiel directeur was, waren onrustig. Zo werden er tijdens een verbouwing vier projectleiders ontslagen. Zes van de zeven projectleiders die destijds aan het werk waren voor KAF, gaven aan geen vertrouwen meer te hebben in Van de Wiel. Bij de Raad van Toezicht vonden ze geen gehoor, die bleef achter het beleid van de directeur staan. 

Zoektocht
De Raad van Toezicht is begonnen met de zoektocht naar een vervanger. De raad zegt dankbaar te zijn voor al het werk dat Van de Wiel heeft gedaan. Hij heeft onder meer een nieuw team gevormd en een grote verbouwing begeleid in 'vijf turbulente jaren'. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan de organisatie van het jeugdfeest KAFTIVAL en de grootste Legomaquette ter wereld. 

Voor zijn functie bij KAF was Van de Wiel directeur van poppodium Paard van Troje in Den Haag. Hij heeft een opleiding in Moderne Letterkunde gevolgd, met als belangrijkste bijvak Film- en Theaterwetenschap.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Kees

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  Opvolging hebben ze al in huis in persona van Mak of Kamer.

  reageer
 • SVD

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  Dat zou de meest logische vervolgstap zijn. Ik heb vaker uit betrouwbare bronnen vernomen dat het leiderschap ver te zoeken is bij Van De Wiel en dat Erik Kamer en Valerie Mak de organisatie bij elkaar houden.

 • Mirjam

    Za 16 juni 2018 Zaterdag 16 juni 2018

  Allereerst die belachelijke naam aanpassen en vervolgens het theater zo gezellig maken dat je na afloop nog iets wilt blijven drinken. Er is echt niets aan zo.

  reageer
 • Ben

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  En koffie in kopjes graag

  reageer
 • Ali

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Ik ben beschikbaar. Ik ben heel goed in niets doen.

  reageer
 • Francisca Brood

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  deze man kwam hier alleen om zichzelf op de kaart te zetten. zo jammer. graag een almeerder met kennis van programma en hart voor de stad als directeur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  "Hij is van plan om drie maanden lang door China te gaan fietsen."

  Sterkte dan maar.
  Hij was in Almere al de weg kwijt en China is heel wat groter.

  reageer
 • Ed C.

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Hoop dat hij daar blijft kan hij van de Chinezen leren hoe het wel moet en daar valt voor deze grazer niets te graaien

 • johan

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Het KAF of terwijl de bodemloze put van Almere. hier heeft een vorige wethouder miljoenen in gepompt en tot op heden geen positief resultaat. als ik de directeur was zou ik niet alleen gaan fietsen in China maar zou nu naar China fietsen en gewoon daar blijven. Wanneer ik als manager totaal geen vertrouwen krijgt van zijn management dan zou ik al lang mijn biezen gepakt hebben. maar nee deze "directeur" blijft lekker zitten en graait lekker verder in de miljoenen pot van de gemeente terwijl hij niet bereikbaar is voor pers en publiek

  reageer
 • wieke

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Johan, hij gaat weg, dus hoezo ' hij blijft lekker zitten en graait verder'?

 • Lexxie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Zo wordt mooi het kaf van het koren gescheiden, 3 maanden lekker rondfietsen zal wel een aardig pak geld van de gemeenschap meegekregen hebben.
  Het kan in Almere

  reageer
 • Fabian

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Mooie nieuwe klus voor Herrema.

  reageer
 • Herbert

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Laten we hopen dat een nieuwe directeur direct die bizarre naam KAF vervangt door schouwburg.

  reageer
 • Griepma

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hij is weggestuurd toch? Van theater naar "culturele hub". 5 jaar en alleen ellende. klagende bezoekers, minder bezoekers, tentoonstellingen zonder bezoekers, restaurant dicht, legohoekje. Wat een trieste zaken allemaal. Inderdaad, die Purvis was een echte theaterman.

  reageer
 • wieke

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Griepma, wij komen om diverse redenen ook minder in KAF, maar ik zie ook positieve punten. Meerdere interessante tentoonstellingen, scholen die betrokken worden bij het theater. De legowerken vind ik juist erg leuk, een reden om binnen te stappen. Het voormalige restaurant vond ik geen prettige plek om te gaan eten , dus dat dat dicht is verbaast me niet. Ik hoop wel op een directeur die wat zaken terugdraait: geef weer korting als mensen meer voorstellingen afnemen, breng het gratis drankje terug (nu sta je de hele pauze in de rij...).

 • Jos

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En nu maar hopen dat er een nieuwe directeur komt die Almere wel op de culturele kaart kan zetten; want met verbouwen en Lego kom je er niet.
  Ik denk noch met heimwee terug aan de beginjaren van Almere, want toen was er nog leven in de brouwerij met een directeur Cultuur (James Purvis) die veel enthousiasme wist los te maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert