Subsidie voor leefbaarheidsprojecten krijgt vervolg

FLEVOLAND • Zo 17 juni 2018 | 18:29 • Zondag 17 juni 2018 | 18:29

Gedeputeerde Staten van Flevoland willen opnieuw geld uittrekken voor projecten die goed zijn voor de leefbaarheid op het platteland. Als de Staten ermee akkoord gaan, kunnen bewoners, bedrijven, organisaties en gemeenten vanaf september een subsidieverzoek doen.

Het geld, 1 miljoen euro, is bedoeld om ontmoetingen van Flevolanders in de buitengebieden te bevorderen. Dat is volgens de provincie nodig omdat het niet overal goed gaat met de leefbaarheid op het platteland. Mensen zijn tegenwoordig meer op zichzelf aangewezen door bezuinigingen op voorzieningen als bibliotheken en buurtcentra.

Sporten brengt mensen bij elkaar


Het is de tweede keer dat het Fonds Leefbaarheid wordt opgetuigd. In de eerste ronde kregen 9 van de 29 ingediende projecten subsidie. Samen ontvingen ze 750.000 euro.

Het geld ging onder meer naar een buitensportpark in Biddinghuizen. Initiatiefnemer Ronald de Goede is blij met de subsidie. “Het is goed dat je samen kunt sporten. Dat brengt mensen bij elkaar en bevordert de sociale cohesie.”

Meer projecten maken kans


Ook ging er geld naar gemeenschaps- en sportaccommodaties in enkele dorpen in Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Ook Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen werd gewaardeerd met een subsidie.

Het maximale bedrag per project gaat de volgende keer omlaag van 500.000 naar 175.000 euro. Hierdoor maken meer aanvragen kans een uitkering te krijgen. Volgens Gedeputeerde Staten wordt op deze manier het maatschappelijk effect vergroot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel