Cessna test twee uur lang bij Airport

LELYSTAD • Ma 18 juni 2018 | 10:08 • Maandag 18 juni 2018 | 10:08

Een Cessna van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft vanochtend vroeg twee uur lang een testvlucht uitgevoerd rond Lelystad Airport. Hierbij is het naderingssysteem van de landingsbaan getest.

De met speciale apparatuur uitgeruste Cessna testte in opdracht van Luchtverkeersleiding Nederland het satelliet-navigatiesysteem. Dat loodst vliegtuigen met de satelliet naar Lelystad Airport. In april is al een ander navigatiesysteem (het Instrument Landingssysteem ILS) getest.

Eerste passage 6.22 uur


De Cessna passeerde Lelystad Airport voor het eerst om 6.22 uur. Het vliegtuig zette toen koers naar Noordoostpolder en vloog via Friesland en Overijssel terug naar Flevoland, om langs Biddinghuizen en Zeewolde de nadering van het vliegveld in te zetten. Het toestel vloog daarna nog vijf keer langs Dronten, Biddinghuizen en Zeewolde en passeerde de luchthaven steeds in noordoostelijke richting.

Volgens de website Flightradar24 heeft het vliegtuig één keer kort de wielen op de landingsbaan gezet, andere keren vloog het op geringe hoogte. Om 8 uur vloog zij terug naar Schiphol.

De Cessna doet dinsdagochtend tussen 6 en 9 uur opnieuw een test. Voor dit tijdstip is gekozen om ander vliegverkeer van Lelystad niet in de weg te zitten. Het is de bedoeling dat de baan ook in zuidwestelijke richting wordt aangevlogen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel