FNV: Buschauffeurs gaan staken voor onbepaalde tijd

FLEVOLAND • Di 19 juni 2018 | 10:14 • Dinsdag 19 juni 2018 | 10:14

In de provincie rijden vanaf aankomende maandag voor onbepaalde tijd geen bussen. Dat meldt de vakbond FNV. De buschauffeurs in het hele land gaan opnieuw staken voor een beter loon en minder hoge werkdruk.

Er wordt opnieuw gestaakt omdat de vakbond vindt dat de werkgevers laten zien dat ze geen oog hebben voor de werknemers. Vorige week staakten de chauffeurs nog in Almere. Die staking was onderdeel van een landelijke estafettestaking. 

De estafettestakingen hebben tot nu toe nog niets opgeleverd voor de chauffeurs. Daarom gaan ze samen met de vakbonden over tot nieuwe acties. "‘Werkgevers nemen ons na vele stakingsdagen, landelijk en regionaal, nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit", zegt een woordvoerder van de FNV. 

72 uur


Vakbond CNV roept aangesloten buschauffeurs op om niet langer dan 72 uur te staken. Daar vallen ook veel Almeerse buschauffeurs onder. "De impact van 3 dagen zonder bussen is al heel groot, en we moeten ook rekening houden met reizigers", zegt een woordvoerder. Wel respecteert CNV de keuze van FNV om voor onbepaalde tijd te staken.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel