Boer stuit op Engelse vliegtuigbom uit WOII

BIDDINGHUIZEN • Di 19 juni 2018 | 15:37 • Dinsdag 19 juni 2018 | 15:37

Een boer is op zijn land aan de Hoekwantweg in Biddinghuizen op een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gestuit. Het gaat om een flink exemplaar van 250 kilo met een springstoflading van 66 kilo. "Dat is heel erg veel", zegt een woordvoerder van de gemeente. 

De boer herkende het object niet direct als een bom. Wanneer hij het het explosief gevonden heeft, kon de gemeente niet precies zeggen. Het explosief ligt volgens de Explosieven Opruimingsdienst Defensie op een veilige plek en kan er niets mee gebeuren. Er zit overigens nog wel een ontstekingsmechanisme in. 

Op donderdag 28 juni wordt de bom onschadelijk gemaakt en meegenomen naar een militair oefenterrein bij 't Harde. Daar wordt de bom uiteindelijk tot ontploffing gebracht.

Tijdens de ontmanteling is het gebied in een straal van ruim 1300 meter rond de vindplaats afgezet. Alle wegen in dat gebied worden ook afgesloten en omwonenden moeten tijdelijk hun huis uit.

Foto: voorbeeld van ANP 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel