Overvallers moeder crimineel blijven in cel

ALMERE • Di 19 juni 2018 | 17:28 • Dinsdag 19 juni 2018 | 17:28
De twee Amsterdammers die ervan worden verdacht een overval te hebben gepleegd op de woning van de moeder van de veroordeelde drugscrimineel Frank G. in Almere, moeten voorlopig nog in hun cel blijven. Dat besliste de rechtbank in Lelystad dinsdag.

De twee, mogelijk voormalige leden van motorclub No Surrender, zouden vermomd als postbezorgers op 8 december 2016 het huis van de toen 78-jarige vrouw zijn binnengekomen. Zij werd mishandeld en gekneveld door de mannen, zo luidt de aanklacht.

Volgens het Openbaar Ministerie werden haar polsen en enkels vastgebonden met tape. Ook haar mond werd afgeplakt. De overvallers gingen er daarna vandoor met zo’n 600.000 euro en een mobiele telefoon.

Esther Paul
Volgens Het Parool had de ex van Frank G., Esther Paul, de overvallers getipt dat er bij de moeder van de drugscrimineel veel geld van hem lag. Zij zat ondergedoken op een camping in Biddinghuizen, maar werd kort na de overval op haar ex-schoonmoeder vermoord. Haar lichaam werd door toeristen gevonden in het Veluwemeer. De dader is nooit gevonden.

De mannen die dinsdag voor de rechtbank in Lelystad moesten verschijnen, worden alleen aangeklaagd voor de woningoverval. Niet voor de moord op Paul. De advocaat van een van hen vroeg de officier van justitie wel om een melding die Paul deed bij de politie over de bedreigingen door Frank G. toe te voegen aan dit strafdossier. Daar ging de officier mee akkoord.

Overval verzonnen
Volgens de advocaten van de twee Amsterdammers is de hele overval op de moeder van de crimineel ‘gefingeerd’. Het slachtoffer zelf zou hebben ontkend dat ze is mishandeld en gekneveld en ze zou ook geen geld missen.

Maar daar denkt de officier toch anders over. De rechtszaak tegen de mannen wordt pas na de zomer inhoudelijk behandeld. Er moeten nog wat getuigen worden gehoord. De verdachten wilden in de tussentijd hun cel graag verlaten, maar daar stak de rechtbank een stokje voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel