Brandbrief van woningbouwcorporaties

FLEVOLAND • Di 19 juni 2018 | 20:33 • Dinsdag 19 juni 2018 | 20:33

Een aantal Flevolandse woningcorporaties zoals Centrada, Patrimonium, GoedeStede en Mercatus, hebben een brandbrief gestuurd aan het College van Gedeputeerde Staten. Door nieuwe Europese regelgeving moeten de Flevolandse verhuurders vanaf 2019 gezamenlijk 4 miljoen euro meer belasting gaan betalen. Landelijk gaat het om 300 miljoen euro. 

De belastingstijging komt door de zogenoemde 'ATAD-richtlijn'. Deze richtlijn moet belastingontwijking van (internationale) bedrijven tegengaan. Volgens bestuurders gaat de extra belasting ten koste van de huurders. Er kan namelijk minder geïnvesteerd worden in nieuwe woningen en er kunnen minder woningen duurzamer worden gemaakt. Ook is de verwachting dat de huurprijzen omhoog moeten. 

In de brandbrief worden de Flevolandse gedeputeerden Jan de Reus en Jop Fackeldey opgeroepen om hun politieke contacten te benaderen om de invoering van de belastingmaatregel te voorkomen. De maatregel staat volgens de Flevolandse woningcorporaties gelijk aan de financiering van 1.450 nieuwe energie-neutrale woningen of de grootschalige verbetering van 5.000 bestaande woningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel