Oppositiepartijen ontzet over 'Floriade' in Qatar

ALMERE • Di 19 juni 2018 | 20:37 • Dinsdag 19 juni 2018 | 20:37

Verschillende oppositiepartijen in de Almeerse gemeenteraad zijn ontzet over het nieuws dat Qatar ook een grote tuinbouwexpo gaat organiseren. Voor de lokale politici kwam het nieuws als een 'complete verrassing'. De PVV in Almere vindt het zo 'schandelijk' dat er een debat is aangevraagd over de kwestie.

In 2022 houdt Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, maar een jaar daarvoor komt Qatar met een soortgelijk evenement. Dat is te lezen in de voortgangsrapportage van de Floriade. 

De fractievoorzitters van de Almeerse PVV en SP zijn er niet over te spreken. Vooral omdat de gemeenteraad niet is geïnformeerd over de plannen van Qatar. "Aan die expo kun je niet zoveel doen", zegt PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk " maar wat ik bijzonder kwalijk vindt, is dat het college dit eind vorig jaar al wist  en dat ze daar de raad niet over geïnformeerd hebben. Ik heb gewoon het idee dat we bewust niet geïnformeerd worden."

Ook fractievoorzitter Hans Everhard van de SP is kritisch. Behalve het gebrek aan informatie, maakt hij zich ook zorgen over de concurrentie van Qatar. "Mensen die of naar Qatar of naar Almere komen kunnen hun dollar of hun euro maar één keer uitgeven. En als ze dat in Qatar doen dan gaan ze dat natuurlijk niet in Almere nog een keer doen een jaar later. Daarmee worden de risico's ook weer groter voor Almere", aldus Everhard. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel